In Sordina
2021 Ciano Macia
Opløftende, frugtrig og syrlig italiensk pet-nat (lette bobler) – en slags Prosecco, og så alligevel ikke. Den får hurtigt ben at gå på.
115 kr. – udsolgt
| Druer/type | Frizzante på 100% Glera (ligesom Prosecco) |
| Region/Land | Colli Berici – Veneto, Italien |
| Producent/Winemaker | In Sordina / Camilla Oboe |
| Produktionsmetode | Økologi. Spontangæret. Re-fermenteret på flasken. Ikke degorgeret. |
| Vinmark/jordbund | Lonigo |
| Flasker fremstillet | |
| Certificeringer | Øko |
| Alkohol | 10% |
Let grumset gullig i farven og skummende bobler når den serveres. I duften citronsaft, lette gærnoter og en særpræget mineral friskhed. Let og opløftende i munden og mild og frugtrig i eftersmagen, med ret høj syre, men stadig behagelig at drikke. Legende lidt alkohol, så den ryger hurtigt. Noter af gule æbler, golden delicious. Frugtsødmen i eftersmagen skaber en god balance mellem det syrlige og søde i vinen.
Druerne høstet manuelt i starten af september. 3 dages maceration og spontangæring. I slutningen af april året efter flaskes vinen og der tilsættes ny druemost til at starte refermenteringen på flaske, for at frembringe boblerne – på italiensk ‘Rifermentato’. Flasken degorgeres ikke, så sedimenterne fra flaskegæringen findes i flasken endnu. 3000 flasker produceret. Servér den til ricotta, pebrede forretter og stegte tomater med basilikum.
