Birkegaarden Vinimport

Società Agricola Il Sasso

2023 Valpolicella Classico

Let, lys og smule funky Valpolicella, som man sjældent har set. En ægte italiensk ‘Rosato’, med kæmpe sommer-bælle-potentiale.

135 kr. – udsolgt

Druer/typeRødvin på en blanding af Corvina (45%), Corvinone (35%) og Rondinella (20%)
Region/LandValpolicella – Veneto, Italien
Producent/WinemakerIl Sasso
ProduktionsmetodeØkologi. Tidlig høst. Kort maceration, ikke presset. Lagret på stål.
Vinmark/jordbundMontericco (Negrar), 300 moh., forvitret kalksten.
Flasker fremstillet
CertificeringerØko
Alkohol11,5%

Lys og frisk, markant syre og med masser af spæde røde bær. Ikke meget galt at kalde dette for en ‘Rosato’ – altså en slags mørk rosé, som italienerne er mestre i. Super let drikkelig (lav alkohol) og tåler gerne at blive serveret kold. Drik den til appetizers, ‘cold cuts’, og lyst kød.

Druerne til denne vin høstet relativt tidligt, mens sukkerindholdet stadig er moderat og syren dominerende. Druerne pakkes nænsomt i små frugtkasser (7kg) og bringes til vineriet, hvor de afstilkes delvist og knuses let inden maceration og fermentering. Fermentering startes med en gærstarter (pied de cuve), på druer høstet ugen inden, og fortsætter med druernes naturligt forekommende gærceller – altså en spontangæring. Fermenteringen fortsætter til vinen er tør, og vinen tappes hurtigt fra kvaset for at minimere ekstraktion af farve og smag fra skallerne. Vinen er altså lavet udelukkende på det fritløbende juice, hvilket giver en let og frisk vin (Presset fra det tilbageværende kvas bruges som pied de cuvee til at starte fermenteringen af ‘Superioren’). Vinen omstikkes, inden den lagres på ståltank over vinteren og flaskes det førstkommende forår.

Læs mere om Il Sasso…


Minder om