Società Agricola Il Sasso
2021 Valpolicella Classico Superiore
Valpolicella når det er bedst og alt for mange har ingen idé om, hvor frugtrige, friske og tiltalende Valpolicella egentlig kan være. Alle kan være med!
185 kr.
| Druer/type | Rødvin på en blanding af Corvina (45%), Corvinone (35%) og Rondinella (20%) |
| Region/Land | Valpolicella – Veneto, Italien |
| Producent/Winemaker | Il Sasso |
| Produktionsmetode | Økologi. Delvist hele klaser. Spontangæret. Lagret på stål. |
| Vinmark/jordbund | Montericco (Negrar), 300 moh., forvitret kalksten. |
| Flasker fremstillet | |
| Certificeringer | Øko |
| Alkohol | 13,5% |
Rig, frugtrig og krydret Valpolicella, der viser den optimale balance mellem modenhed og frisk frugt. Klassiske og karakteristiske noter af røde frugter, og særligt kirsebær. En ægte crowd-pleaser, all-rounder, darling, osv. En uimodståelig mundfuld.
Druerne høstes når de har den mest optimale balance mellem syre og frugtmodenhed, hvorefter de bringes til vineriet i små kasser (7kg) for at undgå, at de knuses under hinanden vægt og fermentering starter i marken. Klaserne afstilkes kun delvist, og knuses ikke, så der arbejdes med delvist hele klaser, hvilket bidrager til vinens frugtrige og afrundede udtryk. Gæringen starter med en pied de cuvee bestående af presset fra kvaset fra Classico’en (den lyse). Herefter tager det naturligt forekommende gær fra druerne over. Når al sukkeret er gæret ud, macererer vinen i en måned på kvaset, hvilket giver smag, farve og tannin. Vinen presset let og overføres til ståltank, hvor den lagres i 12 måneder inden den flaskes uden filtrering, blending, kemikalier osv., kun en minimal mængde svovl for at sikre vinens stabilitet. Vinen lagrer yderligere seks måneder på flaske, inden den frigives.
