Società Agricola Il Sasso
2021 Amarone Classico della Valpolicella
Tænk engang – en Amarone man kan se igennem. Det siger meget om dens friskhed og relative lethed. Et absolut must-try.
329 kr.
| Druer/type | Rødvin på en blanding af Corvina (45%), Corvinone (35%) og Rondinella (20%) |
| Region/Land | Valpolicella – Veneto, Italien |
| Producent/Winemaker | Il Sasso |
| Produktionsmetode | Økologi. Tørrede druer (4 mnd.), lang maceration. Lagret i keramisk ‘æg’ i 2 år. |
| Vinmark/jordbund | Montericco (Negrar), 300 moh., forvitret kalksten. |
| Flasker fremstillet | |
| Certificeringer | Øko |
| Alkohol | 16% |
Fyldig, frugtrig og krydret Amarone, med intense noter af tørrede kirsebær, abrikos, og blomme. Teglstensfarvet med brune kanter og tydelige opacitet – som sjældent ses i Amarone. Et sublimt eksempel på, at Amarone kan være andet end flomme frugtsødme, hjernedøde alkoholniveauer og flydende rosin.
Druematerialets modenhed og sundhed er alt afgørende for at kunne producere en sund og naturlig Amarone. Når druerne skal tørre, er der meget der kan gå galt. Efter høsten tørrer druerne i 4 mnd. En del af de tørrede klaser afstilkes, og resten spontangærer (startet med pied de cuvee) i hele klaser. Efter endt gæring macererer vinen på kvaset i 2 mnd., hvorefter den presses let og overføres til keramiske fade (æg), hvor den lagrer i 2 år. Vinen flaskes uden filtrering, blending, kemikalier osv., kun en minimal mængde svovl tilsættes for at sikre vinens stabilitet. Vinen lagrer yderligere seks måneder på flaske, inden den frigives.
